przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Paszteciki do czerwonego barszczu

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 3.75
Składniki:
Ciasto:
- 50 dkg mąki
- 5 dkg drożdży
- 2 jaja
- 1 łyżka cukru
- ok. 1 szkl. mleka
- 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 20 dkg margaryny
- szczypta startej gałki muszkatołowej

Nadzienie:
- 50 dkg kapusty kwaszonej
- kilka suszonych grzybków
- 2 łyżki tłuszczu
- 1 jajo
- pieprz

Opis przygotowania:
Kapustę udusić z grzybkami i doprawić do smaku, ostudzić, odcedzić z nadmiaru sosu i posiekać.
Z podanych składników przygotować ciasto: drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną i dodać do mąki posiekanej z margaryną i gałką muszkatołową. Ciasto bardzo dokładnie wyrobić. Rozwałkować na grubość 1 cm, i pokroić na ok. 10 prostokątów (6x8 cm). Na każdą porcję ciasta wyłożyć nadzienie, zawijać formując małe ruloniki, pozostawić do wyrośnięcia. Upiec w gorącym piekarniku.
Przepis czytano już 11460 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin