|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasztet sojowy |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 szkl. soi,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka soli,
- 2 duże cebule,
- olej słonecznikowy,
- bułka tarta,
- 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub 1/3 szkl. mąki owsianej,
- majeranek,
- pieprz ziołowy,
- duszone grzybki,
- papryka słodka.
|
Opis przygotowania: Soję zamoczyć na kilka godzin, następnie gotować w małej ilości wody przez ok. 1-1.5 godz. z solą i ząbkami czosnku. Ugotowaną soję zmielić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa. Zmielić też 2 surowe cebule i dodać suchą bułkę tak, aby wchłonęła resztę sosu, w którym gotowała się soja. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną lub owsianą, sól i inne przyprawy oraz trochę oleju. Piec w piekarniku przez ok. 1/2 godziny. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 10802 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|