przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasztet z brokułów

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
70 dag brokułów
pół selera
2 ziemniaki
2-3 jajka
1 łyżka masła
oliwa
2 łyżki żelatyny/ agar
1 szkl. śmietany

Opis przygotowania:
Seler pokroić w cienkie plastry, zalać zimną wodą. ziemniaki zagotować 5 min., podgotować na małym ogniu, dodać do selera. gotować razem, aż będą miękkie. Zmiksować. Brokuły zblanszować, gotując 5 min., odcedzić, poddusić w oliwie i maśle, zmiksować, zmieszać z puree. Jajka ubić, połączyć z masą, przyprawić, dodać przygotowaną żelatynę / agar i śmietanę. Wysmarować naczynie żaroodporne tłuszczem, przełożyć pasztet, na wierzchu ułożyć zblanszowane brokuły, wstawić do garnka z wodą i nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 min.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5784 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin