Pasztet z grochu lub cieciorki |
|
Poziom: średni Czas: 90 min. Głosów: 2 Ocena: 2.50 Składniki: - szklanka suchej cieciorki (inaczej ciecierzycy) lub grochu
- ok. 30 dag pieczarek
- całe jajko albo 2 białka
- duża cebula
- pół szklanki otrąb
- sól, pieprz
- odrobina majeranku
|
Opis przygotowania: Cieciorkę namoczyć na noc, a potem ugotować w nowej wodzie (około 1 godziny) i wystudzić. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce i drobno pokroić. Cebulkę przysmażyć na łyżeczce oliwy z oliwek, dodać pieczarki, pół szklanki wody i poddusić do odparowania płynu. Wystudzić. Zemleć ciecierzycę albo wrzucić do miksera. Dodać jajko (białka), otręby, sól, pieprz i majeranek. Jeśli masa jest za luźna, warto dołożyć jeszcze trochę otrąb. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: joasia962 |
Przepis czytano już 7856 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |