Penne z groszkiem i szynką |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 5.00 Składniki: - makaron penne(100g na osobę)
- opakowanie groszku mrożonego
- ok 15 dkg wędliny(najlepiej wieprzowej o wyraźnym smaku)
- małe opakowanie śmietany
- jedna średnia cebula
- olej
- cukier, sok do smaku
|
Opis przygotowania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Przygotować sos:
Cebule pokroić i przyrumienić na oleju, dodać groszek. Jak zacznie być miękki dodać pokrojona w kostkę wędlinę. Gdy wędlina również się zarumieni a groszek będzie miękki, dodajemy śmietanę (śmietanę można lekko posolić i dodać odrobinę cukru).
Mieszać i czekać, aż się zagotuje, po czym dodać ugotowany makaron i wszystko wymieszać na patelni. |
|
|
Przepis został dodany przez: annaw |
Przepis czytano już 4957 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |