|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczarki czosnkowe |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 4 Ocena: 2.00 Składniki: 16 dużych pieczarek,
1 duża cebula,
4 ząbki czosnku,
1 łyżka masła,
2 łyżki tartej bułki,
2 łyżki posiekanej pietruszki,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Z umytych i oczyszczonych pieczarek odciąć nóżki przy kapeluszu i posiekać. Na patelni roztopić masło i poddusić pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posiekane nóżki pieczarek, roztarty z odrobiną soli czosnek i na końcu natkę pietruszki i tartą bułkę. Farsz wymieszać, doprawić solą i pieprzem i wystudzić. Napełnić farszem kapelusze pieczarek i ułożyć je w rozgrzanym do 140ş C piekarniku. Piec ok. 20 min. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 7091 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|