przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczarki faszerowane

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 4 porcje
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1000 g pieczarek (16 szt)
- 20 g masła
- 30 g cebuli
- 80 g szynki gotowanej
- 1 kromka chleba tostowego bez skórki
- 30 g sera ementaler
- 10 g natki pietruszki
- 20 g masła na wiórki
- sól, pieprz, czosnek do smaku

Opis przygotowania:
1.Przeprowadzić obróbkę wstępną pieczarek oraz oddzielić kapelusze od trzonów.
2. Pokroić trzony i cebulę w drobną kostkę, następnie podsmażyć na maśle i 3 minuty dusić .
3. Pokruszyć tost i zetrzeć ser.
4. Pokroić szynkę w drobną kostkę.
5. Wymieszać masę cebulowo- grzybową z pozostałymi składnikami i doprawić do smaku.
6. Kapelusze napełniać przygotowaną masą, kładąc na wierzch wiórki maślane.
7. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 10 min.
8. Podawać udekorowane zieleniną.

Ps.Własna propozycja podania:

pieczarki faszerowane z sosem pomidorowym/ ketchupem

oraz pieczywem tzw. "wiejskim"
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  czarna89
Przepis czytano już 5627 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin