Pieczarki w cieście |
|
Poziom: łatwy Głosów: 12 Ocena: 3.75 Składniki: 30 dag pieczarek - małych kapeluszy
olej do smażenia
sól
łyżka posiekanej zielonej pietruszki
ciasto:
1 szkl. mąki
1 łyżka oleju
1 jajko
1/2 szkl. wody lub piwa
|
Opis przygotowania: Pieczarki oczyścić, osuszyć. Rzucać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć 2-3 min. z każdej strony. Osączyć. Z mąki, żółtka, szczypty soli i wody przygotować gęste ciasto. Dodać ubitą na sztywno pianę z białka. Pieczarki zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 18355 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |