przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczarki w cieście

Poziom: łatwy
Głosów: 12
Ocena: 3.75
Składniki:
30 dag pieczarek - małych kapeluszy
olej do smażenia
sól
łyżka posiekanej zielonej pietruszki
ciasto:
1 szkl. mąki
1 łyżka oleju
1 jajko
1/2 szkl. wody lub piwa

Opis przygotowania:
Pieczarki oczyścić, osuszyć. Rzucać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć 2-3 min. z każdej strony. Osączyć. Z mąki, żółtka, szczypty soli i wody przygotować gęste ciasto. Dodać ubitą na sztywno pianę z białka. Pieczarki zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 16602 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin