przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczarki w pomidorach

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 3 kg pieczarek
- 4 duże cebule
- 1 łyżka soli
- olej do smażenia
- pieprz mielony
- 1 słoik przecieru pomidorowego

Zalewa:
- 1 szkl. oliwy
- 7 łyżek cukru
- 1 łyżka wegety
- 2 l. wody
- 1 szkl. octu
- listek laurowy
- ziele ang.

Opis przygotowania:
Pieczarki umyć, oczyścić, odkroić kapelusze od nóżek. Jeśli grzyby są duże, przekroić na pół. Cebule obrać, przekroić w piórka.Pieczarki z cebulą usmażyć na oleju, posypać solą i pieprzem. Włożyć do słoików, zalać gorącą zalewą. Słoiki ustawić do góry dnem do
wystygnięcia
Przepis czytano już 6520 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin