Pieczarki z papryką |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 20 dag pieczarek
3 papryki kolorowe
3 łyżki masła
sos:
oliwa
łyżeczka octu winnego
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
żółtko
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Umyte papryki piec 2o min. w nagrzanym piekarniku. Obrać ze skórki. Pokroić na cienkie paski. Pieczarki obrać, dusić na maśle, aż wyparuje sok. Dodać paprykę, podsmażyć chwilę razem. Sporządzić sos ze zmiażdżonego czosnku i pozostałych składników. Polać potrawę. Podawać z pieczywem lub ryżem. |
|
|
Przepis czytano już 5268 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |