Pieczeń z baraniny w ziołach |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - udziec barani
- 4-5 ząbków czosnku
- łyżeczka tymianku
- łyżeczka rozmaryny
- łyżeczka cząbru
- łyżeczka bazylii
- łyżeczka szałwii
- ½ szkl. białego wytrawnego Ina
- sól
- 2 łyżki masła
|
Opis przygotowania: Mięso zbić wałkiem po czym natrzeć mieszanka ziół, oprószyć solą i natrzeć jeszcze czosnkiem, odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godz.
Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego wsmarowanego tłuszczem, obłożyć go plasterkami masła i skropić winem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 2 godz. często polewając sosem z pieczenia. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 7334 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |