|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczone kanie |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: - 4 kapelusze kani
- oliwa lub masło
- liście sałaty
- sól
masło pietruszkowe:
- 1/2 kostki (12,5 dag) masła
- 2 kopiaste łyżki natki pietruszki
- łyżeczka soku z cytryny
|
Opis przygotowania: Oczyszczone kapelusze kani smarujemy dość obficie (z obu stron) oliwą lub roztopionym masłem, układamy na wysmarowanie oliwą blasze, wystawiamy do nagrzanego do temp. 200 stopni piekarnika na 12-15 min. Zrumienione grzyby lekko oprószamy solą, układamy na liściech sałaty, wgłębieniem do góry.
Przygotowujemy masło pietruszkowe:
masło rozcieramy na puch, łączymy z zieleniną, dodajemy sok z cytryny, odstawiamy w chłodne miejsce.
Porcje kani napełniamy masłem pietruszkowym. Podajemy bardzo gorące, na wygrzanych talerzach jako przekąska. |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 18465 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|