Pieczone kartofelki mojej babci |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 2.00 Składniki: - niezbyt duże, ziemniaczki, o regularnym kształcie
- oliwa, lub olej
- sól
- masło czosnkowe lub zwykłe śmietankowe
Posiekane zioła:
- tymianek
- bazylia
- szczypiorek
- natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Ziemniaki dokładnie szorujemy i osuszamy.
Każdego nacinamy na krzyż ostrym nożem, i dokładnie smarujemy oliwą lub olejem.
Układamy na blaszkę..i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni C. na około 1 godzinę. Pieczemy, aż skórka stanie się chrupka, a ziemniaki będą miękkie.
Do pieczonych kartofelków podajemy żurek, barszcz biały z grzybami. Ja uwielbiam te ziemniaczki z dodatkiem odrobinki posiekanej mięty...albo świeżego posiekanego koperku. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 7314 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |