przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierś z indyka faszerowana szpinakiem

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
szpinak - może być mrożony - 300 gramów

cebula - 1 sztuka

oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy - 50 mililitrów

orzechy pini - 20 gramów

suszone pomidory - 50 gramów

gałka muszkatołowa - 1 szczypta

Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr - 1 sztuka

pierś z indyka - 1 sztuka - 1,5 kilograma

Sos w torebce Do pieczeni ciemny Knorr - 1 sztuka

śmietana - 100 mililitrów

Opis przygotowania:
Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulkę w drobną kosteczkę, podsmaż na oliwie, dodaj orzeszki piniowe, lekko zarumień, dodaj szpinak i pokrojone w kosteczkę suszone pomidory.
Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej i jedną łyżeczka Fixu KNORR Danie na Dziś Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z torebką do pieczenia.
Zrób w piersi indyka nacięcie i umieść tam farsz, a następnie pierś dokładnie obtocz w Fixie.
Umieść całość w załączonej torebce, zamknij klipsem, piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200*C przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła.
Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny KNORR i śmietanę, następnie całość doprowadź do wrzenia.
Podawaj indyka pokrojonego na porcje i polanego sosem.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4223 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin