|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pierś z indyka faszerowana szpinakiem |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: szpinak - może być mrożony - 300 gramów
cebula - 1 sztuka
oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy - 50 mililitrów
orzechy pini - 20 gramów
suszone pomidory - 50 gramów
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr - 1 sztuka
pierś z indyka - 1 sztuka - 1,5 kilograma
Sos w torebce Do pieczeni ciemny Knorr - 1 sztuka
śmietana - 100 mililitrów
|
Opis przygotowania: Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulkę w drobną kosteczkę, podsmaż na oliwie, dodaj orzeszki piniowe, lekko zarumień, dodaj szpinak i pokrojone w kosteczkę suszone pomidory.
Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej i jedną łyżeczka Fixu KNORR Danie na Dziś Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z torebką do pieczenia.
Zrób w piersi indyka nacięcie i umieść tam farsz, a następnie pierś dokładnie obtocz w Fixie.
Umieść całość w załączonej torebce, zamknij klipsem, piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200*C przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła.
Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny KNORR i śmietanę, następnie całość doprowadź do wrzenia.
Podawaj indyka pokrojonego na porcje i polanego sosem. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4223 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|