Pierś z kurczaka w chrupiącej panierce |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - pierś kurczaka
- łyżka orzechów włoskich
- 50g startego żółtego sera
- 50g tartej bułki
- łyżeczka suszonego tymianku
- sól, pieprz
- 2 jajka
|
Opis przygotowania: Pierś kurczaka pokroić w podłużne niezbyt grube plasterki. Orzechy niezbyt drobno posiekać, ser zetrzeć na grubej tarce i wymieszać w głębokim talerzu z orzechami, bułką tartą, tymiankiem, solą i pieprzem.jajko roztrzepać na drugim talerzu, kawałki mięsa obtoczyć najpierw w jajku, a potem w panierce u ułożyć je na folii do pieczenia. Blachę wstawić do gorącego piekarnika i piec 10 minut w 220 stopni, aż mięso się ładnie zarumieni. przewrócić mięso na drugą stronę, i zapiec ponownie. Kawałki mięsa można ułożyć na półmisku i podawać np z sosem pomidorowym. |
|
Opis / Uwagi: Kurczaka można zastąpić innym mięsem, w tym przypadku należy zwiększyć czas pieczenia o kilka minut. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: intruz |
Przepis czytano już 6004 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |