Pierogi- brązowe masło |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto pierogowe według mojego przepisu.
Brązowego masła możemy użyć jako podstawy do zasmażki na bazie bułki tartej.
|
Opis przygotowania: Połowę kostki masła wolno rozpuszczamy, zwiększamy płomień i rumienimy masło na brązowo złoty kolor (nie zbieramy szumowin). Masło oprócz koloru nabiera również orzechowego aromatu. Używamy do pierogów, polewając masłem i posypując cukrem białym kryształem lub trzcinowym.
Dodając do masła bułki tartej otrzymujemy tzw. zasmażkę do warzyw z wody lub gotowanych na parze. Do bułki w czasie jej podsmażania dodajemy odrobinę soli. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 6587 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |