Pierogi - farsz typu ruskiego |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Ciasto na pierogi mojego przepisu.
|
Opis przygotowania: Proporcje są następujące: do masy ziemniaczanej dodajemy ser półtłusty w ilości 1/3 objętości ziemniaków. Ziemniaki gotujemy do miękkości, odstawiamy pozbawione wody najlepiej na 24 godziny w chłodne miejsce. Wszystko miksujemy w melakserze lub mielimy maszynką. Dodajemy do masy na 1 kg ziemniaków + ser, dwa jajka. Do masy należy wmieszać pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor cebulę, na 1kg ziemniaków + ser, 3 średnie cebule. Masę doprawiamy solą, białym pieprzem, czarnym pieprzem (szczypta), gałką muszkatołową. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 4690 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |