Pierogi- okrasa |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: Ciasto na pierogi według mojego przepisu.
Okrasa do pierogów z nadzieniem słonym.
|
Opis przygotowania: Boczek wędzony ok. 300 g, kroimy w cienkie paseczki. Podsmażamy boczek z dodatkiem łyżki masła. ładnie zarumieniony boczek odcedzamy z tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu szklimy na złoty kolor cebulę, którą solimy i pieprzymy do smaku. Do cebuli dodajemy boczek, mieszamy i odstawiamy
w chłodne miejsce. Używamy odgrzewając w mikrofalówce lub na kuchence uważając by już nie rumienić. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 8984 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |