|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Pierogi z kaszą gryczaną i serem |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 5.00
- 50 dag mąki
 - gorąca woda
 
 Nadzienie:
 - szklanka kaszy gryczanej
 - 2 dag tłuszczu
 - cebula
 - 25 dag sera twarogowego
 - sól
 - pieprz
 * mięta
 - tłuszcz do polania pierogów
 
 
 |  | Opis przygotowania: Zagnieść ciasto, włożyć do miseczki, przykryć i odstawić na godzinę. Ugotować na sypko kaszę gryczaną.
 Ser twarogowy rozetrzeć na gładką masę. a jeżeli jest zbyt suchy - dodać kilka łyżek mleka lub śmietany.
 Dodać do sera kaszę, podsmażoną w tłuszczu drobno pokrojoną cebulę, sól. pieprz, a jeśli ktoś lubi, może dodać miętę, wymieszać nadzienie.
 Rozwałkować cienkie płaty ciasta, wycinać krążki lub kwadraty, rozkładać nadzienie i lepić pierogi.
 Gotować w dużej ilości osolonej wody: podawać polanę stopionym masłem lub margaryną.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 6086 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
 
 
 
 
 | polecam Dodał/a ~emma dnia 2009-02-16 11:49:25
 
 Rewelacja , ja jadłam to na wakacjach i jak zrobiłam te pierogi to dokładnie ten smak, super , tylko ja robiłam bez mięty .rewelacja polecam :).dzięki za przepis
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |