przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Pierożki z łososiem

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 2porcje
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
farsz:
- 100 g łososia świeżego
- 50 g łososia wędzonego
- 50 g cebuli
- 50 g suszonych pomidorów
- olej
- sól, pieprz

ciasto:
- 150 g mąki
- żółtko
- 1 łyżka oleju
- sól
- woda

Opis przygotowania:
Wyrób ciasto na pierogi (może być zaparzane 3szkl. mąki, szklanka wrzątki sól wymieszaj) lub z przepisu podanego powyżej.

Farsz: łososia zmielić, pomidorki posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, ostudzić. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku

Każdy chyba wie jak ulepić pierogi to nie będę się rozpisywał.
Gotować we wrzącej osolonej wodzie przez ok 5min

Podawać polane oliwą truflową lub sosem ziołowym z oliwy z oliwek z drobno posiekanymi ziołami( bazylia, pietruszka, koperek)
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  madagaskar
Przepis czytano już 4003 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin