przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Pierożki z łososiem

Poziom: redni
Czas: 30 min.
Porcji: 2porcje
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
farsz:
- 100 g łososia świeżego
- 50 g łososia wędzonego
- 50 g cebuli
- 50 g suszonych pomidorów
- olej
- sól, pieprz

ciasto:
- 150 g mąki
- żółtko
- 1 łyżka oleju
- sól
- woda

Opis przygotowania:
Wyrób ciasto na pierogi (może być zaparzane 3szkl. mąki, szklanka wrzątki sól wymieszaj) lub z przepisu podanego powyżej.

Farsz: łososia zmielić, pomidorki posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, ostudzić. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku

Każdy chyba wie jak ulepić pierogi to nie będę się rozpisywał.
Gotować we wrzącej osolonej wodzie przez ok 5min

Podawać polane oliwą truflową lub sosem ziołowym z oliwy z oliwek z drobno posiekanymi ziołami( bazylia, pietruszka, koperek)
Region:  Kuchnia francuska
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis zosta dodany przez:  madagaskar
Przepis czytano ju 4123 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin