Piersi z kurczaka z grilla |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 2 Głosów: 19 Ocena: 4.09 Składniki: - 1 duża pierś z kurczaka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka mielonej papryki
|
Opis przygotowania: Pierś przekroić na pól w poprzek . Rozklepać formując zgrabne kotlety. Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć pastą mięso . Wstawić w zamkniętym pojemniku do lodówki (na całą noc - minimum 3 godziny). Rozgrzać grill i piec mięso po minut z każdej strony.
Podawać jako przekąskę z grilla lub jako danie obiadowe z puree ziemniaczano-cebulowym , grillowanymi warzywami lub inną surówką . |
|
Opis / Uwagi: Szybkie, dietetyczne danie z drobiu. Do zrobienia w sezonie grillowania jak i przez cały rok na grillu elektrycznym . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 36460 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |