przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Piersi z kurczaka z grilla


Poziom: łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 2
Głosów: 19
Ocena: 4.09
Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka mielonej papryki

Opis przygotowania:
Pierś przekroić na pól w poprzek . Rozklepać formując zgrabne kotlety. Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć pastą mięso . Wstawić w zamkniętym pojemniku do lodówki (na całą noc - minimum 3 godziny). Rozgrzać grill i piec mięso po minut z każdej strony.
Podawać jako przekąskę z grilla lub jako danie obiadowe z puree ziemniaczano-cebulowym , grillowanymi warzywami lub inną surówką .
Opis / Uwagi:
Szybkie, dietetyczne danie z drobiu. Do zrobienia w sezonie grillowania jak i przez cały rok na grillu elektrycznym .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 32826 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






...
Dodał/a ~Tomek dnia 2009-01-09 23:25:40

no faktycznie chyba babciagramolka zapomniała dodać ile tych minut ale biorąc pod uwagę delikatność kurczaka myślę, że wystarczy po kilka minutek (5-8) z każdej strony

pani
Dodał/a ~początkująca dnia 2009-01-09 16:17:01

Przepis wydaje się bardzo prosty, brakuje tylko podstawowej informacji: mięso piec po ile minut z każdej strony???












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin