Pijak |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Biszkopt:
- 3 jaja
- 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 0/5 łyżki proszku do pieczenia
Masa:
- 1 szklanka maku
- 1 margaryna "Kasia"
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 jajo
- olejek migdałowy
|
Opis przygotowania: Jaja ubić z cukrem dodać mąkę z proszkiem i upiec.
Mak sparzyć i namoczyć zemleć 2 razy.Margarynę utrzeć z cukrem dodać jajo i olejek nadal ucierając dodać mak.
Ułożyć masę na zimny biszkopt .Herbatniki namoczyć w wódce i ułożyć na masę. Polać polewą i posypać wiórkami. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4406 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |