Pikantny sos z włoszczyzną |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 30 g masła
- 30 g masła sardelowego
- 2 marchwie
- sok z cytryny
- 2 pietruszki
- sól
- plaster selera
- pieprz
- musztarda
- rosół
|
Opis przygotowania: Włoszczyznę oczyścić, pokroić na drobne kawałki, udusić na przetrzeć przez sito. Przyprawić do smaku musztardą, masłem sardelowym i sokiem z cytryny. Posolić, oprószyć pieprzem, zalać (pamiętając o należytej gęstości) i zagotować. |
|
Region: Kuchnia węgierska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 8382 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |