przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Pikantny sos z włoszczyzną

Poziom: atwy
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
- 30 g masła
- 30 g masła sardelowego
- 2 marchwie
- sok z cytryny
- 2 pietruszki
- sól
- plaster selera
- pieprz
- musztarda
- rosół

Opis przygotowania:
Włoszczyznę oczyścić, pokroić na drobne kawałki, udusić na przetrzeć przez sito. Przyprawić do smaku musztardą, masłem sardelowym i sokiem z cytryny. Posolić, oprószyć pieprzem, zalać (pamiętając o należytej gęstości) i zagotować.
Region:  Kuchnia wgierska
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano ju 6122 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin