przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Piwo grzane z żółtkami

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- 2 butelki piwa jasnego
- 3 jaja
- 8 dkg cukru

Opis przygotowania:
Jaja umyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać cukier i ubić razem na puszystą masę. W międzyczasie piwo podgrzać. Naczynie z masą cukrowo-żółtkową ciągle ubijając ustawić nad parą i gdy cukier będzie całkowicie rozpuszczony strumieniem wlewać gorące piwo, dalej ubijając, aż napój zacznie być nieco bardziej gęsty. Wówczas należy go zdjąć znad pary i wlać do szklanek. Podawać na ciepło
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5271 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin