przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Placuszki jogurtowo-jabłkowe


Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 jajka
- 1 jogurt naturalny bakoma 390g (bez cukru)
- 1 mały cukier waniliowy
- 2 jabłka
- 7 czubatych łyżek mąki (standardowe łyżki do zupy)
- 1 czubata łyżeczka cukru
- olej do smażenia

Opis przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, na końcu dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka.
Wlewamy na patelnię olej,na gorący kładziemy po dwie łyżki na każdy placuszek ciasta.
Smażymy na złoty kolor po obu stronach.(już nie słodzimy)
Smacznego, placuszki rozpływają się w ustach.
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 5545 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin