Podstawowe lukry polewy i glazury do ciast - 1 |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1. Lukier waniliowy:
- 20 dag cukru pudru
- 2 białka
- 1/2 łyżeczki soku cytrynowego
- 1 torebka (16 g) cukru waniliowego
|
Opis przygotowania: 1. Utrzeć cukier puder z białkami na gładką masę, dodać sok z cytryny (można dodać odrobinę spirytusu) i cukier waniliowy, starannie wymieszać. Rozsmarowywać nożem maczanym w gorącej wodzie na mazurkach, plackach, tortach czy piernikach. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5143 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |