przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Podstawowe lukry polewy i glazury do ciast - 1

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1. Lukier waniliowy:
- 20 dag cukru pudru
- 2 białka
- 1/2 łyżeczki soku cytrynowego
- 1 torebka (16 g) cukru waniliowego

Opis przygotowania:
1. Utrzeć cukier puder z białkami na gładką masę, dodać sok z cytryny (można dodać odrobinę spirytusu) i cukier waniliowy, starannie wymieszać. Rozsmarowywać nożem maczanym w gorącej wodzie na mazurkach, plackach, tortach czy piernikach.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4786 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin