przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Podstawowe lukry polewy i glazury do ciast - 2

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2. Lukier czekoladowy;
- 30 dag cukru pudru (2 szkl)
- 2 białka
- 2 dag masła
- 4 łyżki kakao
- zamiast kakao można dodać 1/2 tabliczki czekolady
- esencja waniliowa

Opis przygotowania:
Utrzeć cukier puder z białkami na gładką masę, następnie dodać utarte z masłem kakao, esencję waniliową, starannie wymieszać. Zamiast kakao można dodać rozpuszczoną czekoladę.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4652 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin