|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pomarańczowo-zielone jajka na sałatce |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: * 6 jaj
* 1 opakowanie szpinaku
* 1 sałata rzymska
* 3 plastry szynki gotowanej
* 2 łyżki śmietany 18 %
* oliwa z oliwek
* ocet winny cytrynowy
* kurkuma, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
|
Opis przygotowania: * jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek,
* wrzucić do wody z kurkumą i zagotować, wystudzić,
* ściąć lekko końcówkę jajek, tak by stały, ściąć też czubek, tak by było widać żółtko,
* żółtko wydrążyć z jajek delikatnie by ich nie uszkodzić,
* szpinak podsmażyć na oliwie, dodać śmietanę i żółtka, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową,
* sałatę umyć i dokładnie osuszyć, porwać i ułożyć na talerzach,
* szynkę pokroić w paski, ułożyć na sałacie,
* sałatę polać oliwą, octem, przyprawić solą i pieprzem,
* do każdego jajka nakładać porcję szpinaku, przykryć czubkiem jajka,
* ułożyć na sałacie |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4481 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|