Pomidorki z patelni |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 500 gram pomidorów
- 2 małe cebule lub jedna duża
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pierz
- papryka słodka (w proszku)
- oliwa z oliwek do smażenia
|
Opis przygotowania: Pomidory nacinamy z góry i zalewamy gotującą wodą, potem zimną. Obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulkę podsmażamy na szklisto, dodajemy pokrojone pomidory i czosnek oraz przyprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze około 5 minut. |
|
Opis / Uwagi: Najlepiej smakuje z rybą z mojego przepisu i roustis. |
|
|
Przepis został dodany przez: colin2911 |
Przepis czytano już 4081 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |