przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pomidory faszerowane


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 8 pomidorów
- 2 cebule
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki oliwy
- 15 dag sera żółtego
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Pomidory umyć, sparzyć i zdjąć skórę.
Łyżeczką wyjąć miąższ ze środka oraz pestki, nie uszkadzając zewnętrznej warstwy miąższu.
Odwrócić połówki pomidorów do góry dnem, aby wyciekł nadmiar soku.
Wyjęty miąższ z pestkami przetrzeć przez sito.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć z przetartym miąższem pomidorów na maśle i napełnić wydrążone połówki pomidorów kładąc na każdym z nich plasterek żółtego sera.
Posypać solą i pieprzem, polać oliwą i piec 15 minut w temperaturze 180°C.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4211 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin