przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pomidory faszerowane

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
8 średnich pomidorów
15 dag drobnego makaronu
2 łyżki pesto
19 dag białego sera
łyżka oliwy
filiżanka bulionu warzywnego

Opis przygotowania:
Ugotować makaron, wymieszać z pesto. Rozgrzać piekarnik do temp. 225 stopni C. Umyć pomidory, ściąć kapelusze, wydrążyć miąższ. Posolić i posypać pieprzem wnętrze pomidorów, wypełnić farszem, przykryć. Naczynie żarooodporne wysmarować oliwą, ułożyć pomidory, wlać bulion. Gdy bulion zacznie wrzeć, zmniejszyć temp. do 180 stopni C. Zapiekać ok. 15 min.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 4587 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin