przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pomidory pieczone z serem

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 2.00
Składniki:
8 dużych pomidorów
70 g masła
50 g mąki
50 g ostrego sera żółtego
2 szkl. mleka
2 jajka
gałka muszkatołowa
zielenina
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Pomidory umyć, ściąć "czapeczki", wydrążyć pestki i sok, posolić. Przygotować beszamel: zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić mlekiem, mieszając gotować 3-5 min., dodać starty ser, żółtka, przyprawy, a po ostygnięciu ubite na sztywno białka. Nałożyć masę w pomidory, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i piec w temp. 180 st. C ok. 1/2 h. Podawać na gorąco lub zimno.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6113 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin