| Potrawka z boczniaków | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 0,5 kg boczniaków
 - 2 cebule
 - 1 łyżka mąki
 - 4 łyżki oleju
 - pieprz
 - 1 marchewka
 - 1 kostka zupy grzybowej
 - 4 łyżki kwaśnej śmietany
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Marchew i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Boczniaki pokroić w paski. Warzywa i grzyby podsmażyć na oleju (ok. 5 min). Bulion grzybowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Dodać do grzybów. Gotować 20 min. Mąkę połączyć ze śmietaną dodać do potrawy. Zagotować. Doprawić pieprzem.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 5054 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |