|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Precelki |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 3Ocena: 3.33
Składniki ciasta kruchego:
 25 dag mąki,
 10 dag cukru,
 15 dag tłuszczu,
 1 żółtko.
 Składniki ciasta drożdżowego:
 25 dag mąki,
 10 dag cukru,
 15 dag tłuszczu,
 1 jajo,
 1 dag drożdży.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Zagnieść osobno ciasta kruche i drożdżowe. Oba ciasta połączyć siekając je nożem, po czym wyrobić rękami i formować z wałeczków precelki. Posmarować je jajem i posypać makiem, kminkiem, solą, cukrem lub polukrować. Piec do zrumienienia w dość gorącym piekarniku. Jeśli piekarnik nie będzie dostatecznie rozgrzany, precelki nie wyrosną, a wyschną.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  |  |  | Przepis czytano już 7244 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |