przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pulpeciki w sosie paprykowym

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 3.00
Składniki:
- mięso mielone 25 g
- pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej
- cebula
- 1 jajko
- 1-2 łyżki bułki tartej
- 1 kostka rosołowa
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- czosnek
- masło
- sól
- pieprz
- papryka w proszku
- trochę mąki do zagęszczenia sosu

Opis przygotowania:
1/2 cebuli siekamy i wrzucamy do miski z mięsem mielonym, sól pieprz dodać odrobinę wody uformować pulpeciki - dodać jajka!!!!!!!!
zagotować pół litra wody, dodać kostkę rosołową, wrzucić pulpety i gotować 10-20 minut.
Paprykę pokroić w paseczki, posiekać czosnek i cebulę, na patelni rozgrzać masło dodać cebulę oraz paprykę czosnek na koniec bo jak się zrumieni to będzie gorzki.
Potem dodać mąkę WLAĆ POŁOWĘ WYWARU Z PULPETÓW DODAĆ PRZECIER POMIDOROWY gotować 10 - 15 minut
przelać sos do garnka z pulpetami doprawić i jeść.
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 6313 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






To jakieś nieporozumienie te twoje przepisy :(
Dodał/a ~smakosz dnia 2011-05-24 20:25:10

I jeszcze w dodatku tytułowanie się mistrzem kuchni... to już paranoja! Nie znasz żadnych innych przypraw oprócz soli, pieprzu i papryki w proszku! Dyskwalifikacja. Po co ta buła i woda do masy mięsnej??? Tragedia. Że już nie wspomnę o niewiedzy o istnieniu wywarów różnistych. Ty znasz wyłącznie obrzydliwie śmierdzące i absolutnie niesmaczne i niezdrowe kostki sztuczne niemiłosiernie :( Reasumując: wielka pomyłka! Znajdź sobie inne hobby ale pozbądź się ignorancji, bo ta wszystko morduje! Bye.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin