Pyra z gzikiem |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 5porcji Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 5 dużych ziemniaków (pieczonych lub ugotowanych w mundurkach)
Gzik:
- 300 g cebuli
- 2 pęczki szczypiorku
- 1 opakowanie śmietany szczecineckiej
- 1kg serka turka (lub inny twaróg półtłusty)
- sól pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Cebulę kroimy drobno w kostkę posypujemy solą i odstawiamy na jakiś czas. Dodajemy resztę składników dokładnie mieszamy. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: madagaskar |
Przepis czytano już 4521 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |