Racuchy bd |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 6-7 jabłek
- 2 jajka
- 800 g kefiru (ew. kwaśnego mleka lub serwatki)
- 1 łyżka sody
- mąka (ile zabierze, zazwyczaj ok. 3 szklanek)
- szczypta soli
- olej do smażenia
- cukier puder do dekoracji
|
Opis przygotowania: Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno pokrojonymi jabłkami (owoce można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Usmażyć. Posypać cukrem pudrem. |
|
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 5770 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |