przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Racuchy bd

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 6-7 jabłek
- 2 jajka
- 800 g kefiru (ew. kwaśnego mleka lub serwatki)
- 1 łyżka sody
- mąka (ile zabierze, zazwyczaj ok. 3 szklanek)
- szczypta soli
- olej do smażenia
- cukier puder do dekoracji

Opis przygotowania:
Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno pokrojonymi jabłkami (owoce można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Usmażyć. Posypać cukrem pudrem.
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 5461 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin