Racuszki ryżowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: 35 dag ryżu
2,5 szklanki mleka
3 jaja
2 łyżeczki masła
4 łyżki tłuszczu
łyżka cukru
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
pół szklanki soku owocowego
|
Opis przygotowania: Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, zalać mlekiem i ugotować na sypko. Gdy ostygnie - dodać jaja, masło, cukier i mąkę ziemniaczaną. Z białek ubić pianę, wymieszać, kłaść masę łyżką na gorący tłuszcz i smażyć rumieniąc. Podawać polane sokiem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 9852 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |