przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ragout wołowe z pieczarkami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg wołowiny bez kości
- tłuszcz
- 15 dkg pieczarek
- 15 dkg cebuli
- 4 dkg koncentratu pomidorowego
- 100 ml śmietany
- 2 dkg mąki
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- czosnek do smaku

Opis przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać w dość dużą kostkę, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki i cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać do mięsa pod koniec duszenia razem ze śmietaną wymieszaną z pozostałą mąką i koncentratem pomidorowym, kilka minut poddusić. Następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 6035 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin