przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Raki gotowane

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Raki,
koperek zielony,
pietruszka zielona,
sól i kminek.

Opis przygotowania:
Raki oczyścić dokładnie szczoteczką, opłukać pod bieżącą wodą i wrzucić (żywe) do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem kminku i kilku gałązek pietruszki i koperku. Gotować pod przykryciem ok. 15 min. Po ugotowaniu odcedzić i ułożyć na półmisku grzbietami ku górze. Półmisek udekorować gałązkami koperku zielonego.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5546 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin