|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ratatouille I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 duża cukinia,
2 cebule,
3 papryki (żółta i czerwona oraz zielona),
3 dojrzałe pomidory,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy,
oregano,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Pomidory sparzyć wrzątkiem, opłukać zimną wodą, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzany olej i smażyć ok. 4 min. Cukinię pokroić w grubsze plasterki, paprykę w dużą kostkę, czosnek zmiażdżyć, wszystko wrzucić do cebuli i smażyć ciągle mieszając 4 min. Następnie dodać oregano, doprawić solą, pieprzem i dusić ok. 15 min. |
|
Region: Kuchnia francuska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 7660 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|