przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rillettes

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
500g łopatki

500g boczku

300g słoniny wędzonej

1 szklanka białego wytrawnego wina

1 łyżka startego imbiru

5 goździków

5 ząbków czosnku

3 ziarenka ziela angielskiego

Sól, pieprz

Opis przygotowania:
Mięso, boczek i słoninę pokroić dość drobno. Włożyć do garnka wraz z przyprawami (oprócz czosnku) i winem. Gotować na niewielkim ogniu przez 3-4 godziny (od czasu do czasu mieszając) aż mięso się rozpadnie i powstanie mięsna masa. W ostatniej godzinie dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Gdy lekko przestygnie wyciągnąć goździki i ziele angielskie, przełożyć do słoików . Podawać z chlebem najlepiej domowym.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4845 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin