przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Risotto z brokułami

Poziom: redni
Gosw: 2
Ocena: 4.00
Skadniki:
- 30 dag brokułów
- sól
- pieprz
- bazylia, oregano, tymianek
- 3 małe cebule
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 20 dag ryżu
- 15 dag mrożonego groszku
- po 100 ml białego wina i śmietany kremówki
- 4 dag parmezanu

Opis przygotowania:
Brokuły podzielić na różyczki. Wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować 5 minut, osączyć. Cebule pokroić w cząstki. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju razem z cebulą. Wsypać ryż, smażyć razem jeszcze przez chwilę, a następnie wlać wino i 1/2 l wody. Wrzucić groszek, zioła, posolić i posypać pieprzem, gotować 10 minut. Dodać śmietanę, wymieszać. Do ryżu wrzucić brokuły, podgrzewać jeszcze razem przez chwilę. Przed podaniem posypać tartym parmezanem.
Przepis zosta dodany przez:  kucharz
Przepis czytano ju 9766 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin