Rogaliki z ciasta półfrancuskiego |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Głosów: 6 Ocena: 4.17 Składniki: - 1kg mąki
- 1 i 1/2 kostki margaryny
- 1/2 kostki masła
- 2 śmietany kremówki (kwaśnej)
- 3 jajka (żółtka)
- białko do posmarowania
- cukier do posypania
|
Opis przygotowania: Mąkę mocno posiekać z margaryną i masłem. Żółtka połączyć ze śmietaną, dodać do mąki,szybko połączyć (nie wygniatać). Schłodzić .Wałkować i wycinać przy małym talerzyku 4 trójkąty. W środek kładziemy marmoladę lub ser. Piec 20 - 30 min w temp. 200-220 stopni. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 9629 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |