przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rolada biszkoptowa

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 15 dag cukru
- 4 jaja
- 1/3 szklanki wody
- skórka z 1 cytryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- marmolada

Opis przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać wodę, skórkę z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, a na końcu pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać. Masę tę rozsmarować na natłuszczonym papierze o wymiarach 65 X 45 cm i szybko upiec. Po upieczeniu posmarować ciasto rozrzedzoną marmoladą i zwinąć gdy są gorące, usuwając papier. Po ostudzeniu kroić na porcje, każdą przybrać, np. posmarować lukrem, kremem. Roladę można przełożyć dowolnymi kremami, owocami z konfitur i galaretkami.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 8325 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin