Rolada orzechowa z bitą śmietaną |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 jaja
- 7 dag zmielonych orzechów włoskich
- 7 dag cukru
- 25 dag bitej śmietany
|
Opis przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy, i pianę z białek.
na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę.
W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut., bo w przeciwnym razie rolada będzie się łamać.
Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru, posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę.
Wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i kawałkami orzechów. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5185 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |