Rolada serowa |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 7 Ocena: 4.43 Składniki: - 70dag sera Gouda
- 2-3 różnokolorowe serki topione
- 5 dużych ogórków konserwowych
- papryka konserwowa
- grzybki
- oliwki
- wędlina wg uznania
|
Opis przygotowania: Ser roztopić do półpłynnej konsystencji w kuchence mikrofalowej (obracać od czasu do czasu). Wrzucić roztopiony ser na stolnice i pół minuty wyrabiać jak cisto, uformuj wałkiem prostokąt na grubość ok. 0.5cm. Na rozwałkowany ser nakładamy serki topione (kolorowe), pokrojone w gruba kostkę ogórki konserwowe, paprykę, grzybki, oliwki, wędlinę. Zwijamy jak roladę, brzegi pod spód aby nie usychały, uformować. |
|
Opis / Uwagi: Jeść na drugi dzień, porządnie wychłodzić, kroić lekko ukośnie. |
|
|
Przepis został dodany przez: andrzejek1 |
Przepis czytano już 10904 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |