Roladki drobiowe nadziewane | 
	 | 
		  Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 4 piersi drobiowe (pojedyncze) 
- mięso mielone (10 dkg) 
- 2 jajka 
- bułka tarta 
- olej do smażenia 
- 2 pieczarki 
- 1/3 pory 
- 1/2 papryki czerwonej 
- ser żółty do smaku 
- 2 łyżki śmietany 
- sól 
- pieprz 
- ciut czosnku w proszku 
- maka do panierki
 
  | 
	Opis przygotowania: Piersi obmyć przekroić na polowe.  
Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawić solą i pieprzem.  
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki. Dodać drobno skrojone pieczarki (drobna kostka), cebule, pora i paprykę.  
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko - wymieszać. 
Doprawić w/g własnego smaku.  
Nakładać łyżkę stołową farszu na płat mięsa.  
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajko i bułkę i znowu w jajko i bułkę (Polecam .2 razy panierować).  
Smażyć na oleju na zloty kolor.  
SMACZNEGO! | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 6497 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |