przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roladki serowe

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
# 12 cienkich plastrów żółtego serapodłużnego bez dziur (np Gouda, Edamski, Morski)
# 12 cienkich plastrów sznki gotowanej (mniej więcej wielkości plastrów sera)
# 300g twarożku naturalnego lub dowolnego(wg uznania)
# zioła prowansalskie
# szczypiorek
# oliwki
# papryka czerwona
# sól ziołowa
# pieprz(najlepiej świeżo zmielony)
# wykałączki:)

Opis przygotowania:
Twarożek wymieszac z ziołami prowansalskimi i solą ziołowa, pieprzem (wg smaku) dodac posiekany szczypiorek (lub co innego co akurat lubimy). Na każdym plastrze sera ułożyc plaster szynki, posmarowac masa z twarożku i zawinąc roladkę. Tak powstałą roladkę przekroic na pół i w srodek wkłuc wykałaczkę, udekorowac oliwkami i kawałkami papryki. Do dekoracji można użyc tez marynowanych pieczarek.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4685 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin